Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Zdravější marokánky

Vánoční cukroví jde upéct i zdravěji a zrovna u marokánek to není vůbec nic obtížného. Základem jsou totiž oříšky, které obsahují zdravé tuky, bílkoviny a také spoustu vitamínů a minerálních látek. Tak pojďme se do nich pustit!

 

Suroviny na cca 1 plech:

  • 180 g různých oříšků (např. kešu, arašídů, vlašských ořechů)
  • 30 g arašídového másla
  • 80 g nakrájených rozinek bez cukru
  • 3 lžíce medu
  • 20 g špaldové mouky
  • 1 lžíce řepkového nebo kokosového oleje

 

Suroviny na polevu:

  • cca 70 g 85% hořké čokolády
  • 1 lžička řepkového nebo kokosového oleje

 

Postup:

Menší hrst arašídů si dáme bokem a zbytek oříšků rozmixujeme na mouku. Poté smícháme poctivě všechny suroviny (rozmixované oříšky, arašídové máslo, med, špaldovou mouku, olej a také nakrájené rozinky a hrst arašídů). Vznikne nám těsto, které vytvarujeme v kuličky, dáme na plech s pečícím papírem a poté pomocí mokré lžíce uděláme placičky.

Ty pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 15 minut. Musí se během pečení hlídat, aby se nespálily, hotové marokánky jsou na povrchu zlatavé. Necháme je vychladnout a mezitím si připravíme polevu.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s olejem a vychladlé marokánky v ní namáčíme. Na mřížce je necháme zaschnout a můžeme schovat na Vánoce ????

Krásné Vánoce všem!