Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Zapečené těstoviny s lososem a hráškem

Ryby by měly být součástí našeho jídelníčku alespoň dvakrát týdně, ideální je střídat mořské i sladkovodní. Dnešní recept je velmi jednoduchý a nepotřebuje žádné nedostupné suroviny. Navíc chutná i dětem.

 testoviny

Suroviny:

  • 400 g těstovin
  • 350 g lososa
  • 300 ml mléka
  • 2 + 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 50 g mraženého hrášku
  • sůl, pepř
  • citronová šťáva

 

Postup:

Těstoviny uvařte v osolené vodě doměkka, pak je slijte a zamíchejte do nich lžičku másla, aby se neslepily.

Zapékací bešamelovou omáčku si připravte následovně. V hrnci rozpusťte 2 lžíce másla, zarestujte do něj hadkou mouku a postupně přilévejte mléko, důkladně šlehejte ruční metlou, hrudky se postupně rozpustí a vznikne krémová omáčka, kterou dochuťte solí, citronovou šťávou a muškátovým oříškem.

Lososa zbavte kůže a nakrájejte na kostky, osolte ho a opepřete.

Zapékací mísu nebo pekáč vymažte máslem, přidejte uvařené těstoviny a do nich dejte syrové kousky lososa a mražený hrášek. Vše zalijte bešamelovou omáčkou a dejte zapéct na cca 20 minut do předehřáté trouby na 190 stupňů.

Dobrou chuť přejeme!