Zapečené těstoviny s lososem a hráškem
Ryby by měly být součástí našeho jídelníčku alespoň dvakrát týdně, ideální je střídat mořské i sladkovodní. Dnešní recept je velmi jednoduchý a nepotřebuje žádné nedostupné suroviny. Navíc chutná i dětem.
Suroviny:
- 400 g těstovin
- 350 g lososa
- 300 ml mléka
- 2 + 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- špetka mletého muškátového oříšku
- 50 g mraženého hrášku
- sůl, pepř
- citronová šťáva
Postup:
Těstoviny uvařte v osolené vodě doměkka, pak je slijte a zamíchejte do nich lžičku másla, aby se neslepily.
Zapékací bešamelovou omáčku si připravte následovně. V hrnci rozpusťte 2 lžíce másla, zarestujte do něj hadkou mouku a postupně přilévejte mléko, důkladně šlehejte ruční metlou, hrudky se postupně rozpustí a vznikne krémová omáčka, kterou dochuťte solí, citronovou šťávou a muškátovým oříškem.
Lososa zbavte kůže a nakrájejte na kostky, osolte ho a opepřete.
Zapékací mísu nebo pekáč vymažte máslem, přidejte uvařené těstoviny a do nich dejte syrové kousky lososa a mražený hrášek. Vše zalijte bešamelovou omáčkou a dejte zapéct na cca 20 minut do předehřáté trouby na 190 stupňů.
Dobrou chuť přejeme!