Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Velikonoční beránek - zdravější verze

Klasický cukr vyměníš za kokosový, pro navýšení bílkovin přimíchej tvaroh, a namísto pšeničné mouky zkus tu špaldovou. Má spoustu benefitů - třeba lepší stravitelnost, o něco více vlákniny, a také příznivě působí na imunitní systém. 

Ingredience:

  • 190 g špaldové mouky
  • 250 g měkkého tvarohu ve vaničce
  • 4 vejce
  • 50 g kokosového cukru
  • 1 lžíce kokosu
  • 2 lžíce másla Ghí (nebo klasického)
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • trošku citrónové kůry
  • špetka soli
  • + máslo a mouka na formu

skinny-velikonocni-beranek-fitness-hubnuti-protein-400x266

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180 °C. V misce smícháme sypké suroviny (mouka, prášek do pečiva, kokos, citrónová kůra, špetka soli), a v další větší misce vyšleháme vejce s kokosovým cukrem. K vejcím přidáme tvaroh a rozpuštěné máslo, následně směs promícháme. Do misky postupně přisypáváme sypkou směs a mícháme, dokud nám nevznikne těsto.

Beránka pečlivě vymažeme máslem a vysypeme moukou, poté do něj nalijeme těsto. Beránka pečeme v předem vyhřáté troubě 30-35 minut. Čas záleží na tom, jakou máte formu, takže jej opravdu pečlivě hlídejte. Upečeného beránka poznáte, že je na povrchu zlatavý a vytáhnete z něj suchou špejli.

Po upečení dáme formu i s beránkem na plech (korpusem dolů) a přikryjeme ho utěrkou namočenou ve studené vodě. Necháme ho takto asi 15 minut a poté jej zkusíme opatrně vyklopit. Můžeme si pomoct ještě oddělením okrajů beránka od formy nožem.

Beránka ještě teplého posypeme kokosem a poté i ozdobíme.

Přejeme krásné Velikonoce!