Vajíčková pomazánka bez majonézy
Jak zužitkovat velikonoční vajíčka? Spousta z vás asi dělává klasickou vajíčkovou pomazánku s majonézou. Letos můžete vyzkoušet její trošku zdravější verzi, kde funkci majolky skvěle plní rozmixované avokádo.
Suroviny:
- 3 vejce uvařená natvrdo
- 1 zralé avokádo
- ⅓ papriky
- šťáva z poloviny limetky
- světlá část jarní cibulky
- ½ lžičky dijonské hořčice
- pažitka
- sůl
- pepř
Uvařená vejce rozkrojte napůl, vyjměte žloutek a dejte ho do mixéru nebo kutru. Ke žloutkům přidejte oloupané avokádo, limetovou šťávu, trochu soli a pepře. Vše rozmixujte do hladka. Vaječné bílky nakrájejte na drobné kostičky, stejně tak papriku a jarní cibulku. Nakrájené bílky, papriku a cibulku smíchejte s avokádovou směsí a přidejte nasekanou pažitku a dijonskou hořčici. Dle chuti pomazánku osolte a opepřete.
Servírujte s pečivem.