Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Vajíčková pomazánka bez majonézy

Jak zužitkovat velikonoční vajíčka? Spousta z vás asi dělává klasickou vajíčkovou pomazánku s majonézou. Letos můžete vyzkoušet její trošku zdravější verzi, kde funkci majolky skvěle plní rozmixované avokádo.

Suroviny:

  • 3 vejce uvařená natvrdo
  • 1 zralé avokádo
  • ⅓ papriky
  • šťáva z poloviny limetky
  • světlá část jarní cibulky
  • ½ lžičky dijonské hořčice
  • pažitka
  • sůl
  • pepř

 

Uvařená vejce rozkrojte napůl, vyjměte žloutek a dejte ho do mixéru nebo kutru. Ke žloutkům přidejte oloupané avokádo, limetovou šťávu, trochu soli a pepře. Vše rozmixujte do hladka. Vaječné bílky nakrájejte na drobné kostičky, stejně tak papriku a jarní cibulku. Nakrájené bílky, papriku a cibulku smíchejte s avokádovou směsí a přidejte nasekanou pažitku a dijonskou hořčici. Dle chuti pomazánku osolte a opepřete.

Servírujte s pečivem.