Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Treska v papilotě

Příprava ryb v balíčku z pečícího papíru, tzv. papilotě je jednoduchá a ryba takto upravená si zachová šťavnatost a přijme všechny chutě a vůně, které k ní do balíčku dáte. Fantazie je jen na vás a momentálním obsahu vaší lednice. Prim by měly hrát voňavé čerstvé bylinky a letní zelenina.

 

Suroviny: 

  • 1 filet z tresky
  • 4 stroužky česneku
  • 3 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • hrst čerstvého tymiánu
  • olivový olej
  • černé olivy
  • ½ červené cibule
  • ½ papriky
  • 2 chilli papričky (nemusí být)
  • sůl a pepř

Filet tresky omyjte, osušte, rozkrojte ho na půl a obě porce osolte a opepřete.

Z pečícího papíru ustřihněte 2 větší kusy, do kterých budete rybu později balit. Každý z nich pokapejte olivovým olejem, položte připravenou rybu, čerstvé bylinky, celé stroužky česneku, chilli, kolečka červené cibule, černé olivy cherry rajčata. Rybu před zabalení ještě lehce polijte troškou olivového oleje.

Balíčky zabalte a položte na plech. Pečte je při 180 stupních asi 20 - 30 minut. Podávejte s vařenými ranými bramborami nebo pečivem.

Přejeme dobrou chuť :)