Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Treska se šťouchaným bramborem a petrželí, pečená cherry rajčata marinovaná v česneku a tymiánu

1 porce 

Suroviny na rybu:

  • 150 g treska bílá
  • sůl
  • pepř
  • máslo
  • citron
  • rybu děláme nakonec :)

Suroviny na šťouchané brambory:

  • 3 brambory
  • cibule
  • olivový olej
  • petržel
  • sůl
  • pepř

Suroviny na pečená cherry rajčata:

  • malý keříček cherry rajčat
  • tymián
  • česnek
  • olivový olej

Postup na brambory:

Očištěné a překrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Cibulku nadrobno pokrájíme, orestujeme na olivovém oleji, přihodíme vařené brambory, dozlatova prorestujeme a na konec přidáme pokrájenou petržel. V pánvi lehce rozšťoucháme, osolíme, opepříme, dle chuti.

Postup na pečené cherry rajčata:

Do jednotlivých rajčat uděláme špičkou nože několik malých dírek. Vedle do misky dáme dvě lžíce olivového oleje, v kterém rozmícháme lisovaný česnek s tymiánem. Připravenou směs vlijeme na cherry rajčata, a prsty lehce promneme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 220 °C, pár minut – do opečení.

Postup na rybu:

Rybu si očistíme a osušíme. Mezi tím, co se nám pečou cherry rajčata, rozpustíme máslo, na kterém pomalu táhneme osolenou a opepřenou rybu. Zároveň s rybou opékáme 2 stroužky česnek a větvičku tymiánu.

Vše servírujeme a rybu zakápneme dle chuti citronem.

 

Dobrou chuť přeje SKINNY