Treska se šťouchaným bramborem a petrželí, pečená cherry rajčata marinovaná v česneku a tymiánu
1 porce
Suroviny na rybu:
- 150 g treska bílá
- sůl
- pepř
- máslo
- citron
- rybu děláme nakonec :)
Suroviny na šťouchané brambory:
- 3 brambory
- cibule
- olivový olej
- petržel
- sůl
- pepř
Suroviny na pečená cherry rajčata:
- malý keříček cherry rajčat
- tymián
- česnek
- olivový olej
Postup na brambory:
Očištěné a překrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Cibulku nadrobno pokrájíme, orestujeme na olivovém oleji, přihodíme vařené brambory, dozlatova prorestujeme a na konec přidáme pokrájenou petržel. V pánvi lehce rozšťoucháme, osolíme, opepříme, dle chuti.
Postup na pečené cherry rajčata:
Do jednotlivých rajčat uděláme špičkou nože několik malých dírek. Vedle do misky dáme dvě lžíce olivového oleje, v kterém rozmícháme lisovaný česnek s tymiánem. Připravenou směs vlijeme na cherry rajčata, a prsty lehce promneme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 220 °C, pár minut – do opečení.
Postup na rybu:
Rybu si očistíme a osušíme. Mezi tím, co se nám pečou cherry rajčata, rozpustíme máslo, na kterém pomalu táhneme osolenou a opepřenou rybu. Zároveň s rybou opékáme 2 stroužky česnek a větvičku tymiánu.
Vše servírujeme a rybu zakápneme dle chuti citronem.
Dobrou chuť přeje SKINNY