Těstoviny s omáčkou ze sušených rajčat
Sušená rajčata jsou velmi výrazná, jsou totiž až 10 dní sušená na slunci a pak naložená v oleji, čímž získají daleko koncentrovanější chuť. Zachovají si ovšem dál své nutriční hodnoty, antioxidační účinky a vitamíny.
Suroviny:
- 200 g těstovin
- 3 lžíce sušených rajčat v oleji
- ½ cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 250 ml mléka
- 2 hrsti čerstvého baby špenátu
- čerstvá bazalka
- parmazán
- sůl
Postup:
Sušená rajčata i s troškou oleje rozmixujte tyčovým mixérem. V hrnci na lžíci másla orestujte nasekanou cibuli s na plátky nakrájeným česnekem. Když změknou, zaprašte je hladkou moukou a zalijte mlékem. Vše ruční metlou míchejte, dokud se varem nevytvoří omáčka. Do ní přidejte rozmixovaná sušená rajčata a rozmíchejte.
Omáčku vařte ještě asi 5 minut a nakonec do ní dejte zavadnout lístky baby špenátu a osolte ji. Těstoviny uvařte v osolené vodě doměkka. Pak je smíchejte s omáčkou a servírujte je s lístky čerstvé bazalky a hoblinkami parmazánu.
Dobrou chuť přeje SKINNY a Svatava Coolinářka Vašková