TĚSTOVINOVÝ SALÁT SE ZELENINOU A PROTEINOVOU MAJONÉZOU
Aby měl těstovinový salát tu správnou a výraznou chuť, přidává se do něj často majonéza. Tu si můžete vyrobit i doma netradičním způsobem. Z vařených vajec. Vejce zajistí v salátu dostatek bílkovin, které Vás zasytí.
Suroviny na 2 porce:
- 200 g těstovin (vrtulky, trubky)
- Čerstvá zelenina dle chuti
- Tepelně upravená mrkev
- Olivový olej
- Petrželka na ozdobu
Na proteinovou majonézu:
- 3 vejce uvařená na tvrdo
- 100 g hustého bílého jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce vinného nebo jablečného octa
- 1 menší lžička hořčice
- Sůl
Postup:
Dejte si vařit těstoviny. Hodí se třeba vrtulky nebo trubky. Těstoviny nerozvařte, musí zůstat pevnější. Připravte si proteinovou majonézu. Uvařená vejce rozmixujte s uvedenými ingrediencemi, až vznikne dokonale hladká hmota. Dochuťte podle vašeho stylu…Zeleninu nakrájejte na menší kousky. Mrkev je lepší upravit nad párou, je pak stravitelnější. Ve větší míse jemně promíchejte těstoviny s majonézou a zeleninou. Salát nechte vychladit a pak ozdobte petrželkou
TIP: Těstovinový salát má tu výhodu, že můžete použít ingredience podle chuti i sezóny. Přidejte do něj kukuřici, červenou cibuli, schwarzwaldskou šunku, řapíkatý celer. Prostě co máte rádi.
Dobrou chuť Vám přejí SKINNY společně s Kamilou!