Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Tagliatelle s krémovou omáčkou z kešu a pečené zeleniny

Krémové omáčky s těstovinami patří mezi atraktivní a sytá jídla. Mnohdy však také velmi kalorická. Základ omáčky nemusí tvořit tučná smetana či čtyři druhy sýrů, které vás ve spojení s těstovinami zabetonují na několik hodin. Celý fígl tkví v pečené zelenině a kešu. Krémové omáčky z kešu ořechů jsou velmi oblíbené mezi lidmi preferující „plant based“ stravování. Zelenina díky pečení získá atraktivní chuť, namočené kešu ořechy zase zajistí hustou a krémovou konzistenci. Těstoviny doporučujeme vybrat co nejkvalitnější, tzv. “prémiové“. Na chuti je to znát a jídlo je pak dokonalé.

recept-tagliatelle-kremova-omacka-kesu-pecena-zelenina-02-2023-detail-na-sirku_na blog

 

Suroviny na 2 porce

  • Těstoviny tagliatelle – ideálně čerstvé nebo „prémiové“
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • ½ střední tvrdší cukety
  • 1 cibule
  • Hrst malých rajčátek
  • 1 šálek nesolených kešu
  • Několik lžic rostlinné smetany – např. kešu smetana, mandlová, ovesná
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř
  • Na závěrečné dozdobení zelené bylinky, natě, fermentovaný pepř či tvrdý vyzrálý sýr

Postup

Jako první dejte péct zeleninu. Nakrájejte ji na pruhy či špalíčky a dejte do trouby na 180 stupňů asi na 30 minut. Zelenina by měla změknout a být opečená.

Kešu ořechy zalijte horkou vodou a nechte je alespoň půl hodiny namáčet. Mohou být namočené i déle. Díky tomu půjdou krásně rozmixovat do krémova.

V průběhu přípravy rychlé omáčky si dejte vařit těstoviny do osolené vody. Měly by být al dente. Upečenou zeleninu dejte spolu s namočenými kešu do vyšší nádoby, zakápněte olivovým olejem a tyčákem rozmixujte do hladka. Dle situace konzistenci dolaďte rostlinnou smetanou.

Teď už jen promíchejte s těstovinami tagliatelle tak, aby byly hezky obalené. Naservírujte a každý talíř ozdobte zelenými bylinkami, microgreens, pepřem, hoblinkami sýra. Jak vám vyhovuje.

Přejeme dobrou chuť!