Supervláčné fazolové brownies
Toto brownies Vás opravdu překvapí. Nejenže chutná skvěle, ale je bez lepku, plné bílkovin, a proto Vás zasytí na delší dobu. Vyzkoušejte ho!
Suroviny:
- 250 g červených fazolí v plechovce
- 70 g rýžové mouky
- 3 vejce
- 70 g kokosového cukru
- 3 lžičky holandského kakaa
- 100 ml mléka
- 2 a půl lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
- špetka soli
- + jahody na ozdobení (popř. ořechy nebo jiné ovoce)
Postup:
Na brownies budeme potřebovat podélnou formu a pečící papír. Předehřejeme si troubu na 180 °C. Vyšleháme vejce s kokosovým cukrem, přidáme mléko a rozmixované fazole do hladka. Fazole musíme před vážením zbavit vody. Poté smícháme všechny sypké suroviny (rýžová mouka, kakao, kypřící prášek, špetka soli) a zamícháme je do „mokrých“ surovin.
Těsto vylijeme do formy s pečícím papírem, dáme na něj jahody a pečeme na 180 °C cca 35 minut. Musíme vytáhnout suchou špejli, tak poznáme, že je brownies hotové.
Dobrou chuť!