Šmigrustovka
Tato polévka má všechno, co k velikonočním dobrotám patří - vejce natvrdo, uzené maso, zelený šnytlík. Pořádný říz jí dodává čerstvý křen a pikantní klobása. Vyzkoušejte tuto tradiční polévku, třeba se stane pevnou součástí Vašeho jarního menu.
Suroviny:
- 1 l vývaru z uzeného masa
- 1 papriková klobása
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1,5 lžíce hladké mouky
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 200 g smetany ke šlehání
- 100 g uzeného masa
- 0,5 lžičky soli
- 1 špetka pepře
- 1 lžíce křenu + k podávání
- 1 lžíce čerstvé pažitky
- 3 vejce natvrdo
Postup:
Ve větším hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli. Když začne lehce zlátnout, zasypejte ji hladkou moukou a mletou paprikou a krátce osmahněte. Do hrnce přilijte horký vývar z uzeného masa a přidejte na kolečka nakrájenou paprikovou klobásu a vařte společně asi 15 minut. Pak do polévky nalijte smetanu a znovu ji provařte asi 5 minut. Hotovou polévku dochuťte nastrouhaným čerstvým křenem, solí, pepřem a nasekanou pažitkou. Nakonec přidejte vejce uvařená natvrdo.
Dobrou chuť Vám přejí SKINNY společně se Svatavou!