Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Šmigrustovka

Tato polévka má všechno, co k velikonočním dobrotám patří - vejce natvrdo, uzené maso, zelený šnytlík. Pořádný říz jí dodává čerstvý křen a pikantní klobása. Vyzkoušejte tuto tradiční polévku, třeba se stane pevnou součástí Vašeho jarního menu. 

Šmigrustovka

Suroviny:

  • 1 l vývaru z uzeného masa
  • 1 papriková klobása
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 100 g uzeného masa
  • 0,5 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce křenu + k podávání
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 3 vejce natvrdo

Postup:

Ve větším hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli. Když začne lehce zlátnout, zasypejte ji hladkou moukou a mletou paprikou a krátce osmahněte. Do hrnce přilijte horký vývar z uzeného masa a přidejte na kolečka nakrájenou paprikovou klobásu a vařte společně asi 15 minut. Pak do polévky nalijte smetanu a znovu ji provařte asi 5 minut. Hotovou polévku dochuťte nastrouhaným čerstvým křenem, solí, pepřem a nasekanou pažitkou. Nakonec přidejte vejce uvařená natvrdo.  

Dobrou chuť Vám přejí SKINNY společně se Svatavou!