Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Šlehaná Feta s dýní

Šlehaná Feta se dá připravit na mnoho způsobů - se sušenými rajčaty, pečeným česnekem nebo bylinkami. Tentokrát jsme zvolili už trochu podzimní příchuť a přidali jsme pyré z dýně hokaido. Dip má dokonalou krémovou strukturu a hodí se k pečivu, zelenině nebo krekrům.

Šlehaná feta s dýní

 

Suroviny:

  • 150 g sýru feta
  • 50 g bílého řeckého jogurtu
  • 30 ml olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce dýňového pyré
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • drcené vlašské ořechy
  • med
  • celozrnné krekry k podávání

 

Postup:

Nejprve si připravte dýňové pyré. Omytou a nakrájenou dýni hokaido vyskládejte na plech, pokapejte olivovým olejem a lehce osolte. Dejte péct na 180 stupňů do změknutí. Pak dýni rozmixujte dohladka. 
Dále do mixéru nalámejte sýr feta, přidejte jogurt, olej, citronovou šťávu, lísky čerstvého tymiánu a dýňové pyré. Vše rozmixujte, solit netřeba.
Hotové pyré podávejte s vlašskými ořechy, lístky tymiánu a pokapané medem. 
 
Dobrou chuť Vám přeje SKINNY a Svatava!