Šlehaná Feta s dýní
Šlehaná Feta se dá připravit na mnoho způsobů - se sušenými rajčaty, pečeným česnekem nebo bylinkami. Tentokrát jsme zvolili už trochu podzimní příchuť a přidali jsme pyré z dýně hokaido. Dip má dokonalou krémovou strukturu a hodí se k pečivu, zelenině nebo krekrům.
Suroviny:
- 150 g sýru feta
- 50 g bílého řeckého jogurtu
- 30 ml olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce dýňového pyré
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- drcené vlašské ořechy
- med
- celozrnné krekry k podávání
Postup:
Nejprve si připravte dýňové pyré. Omytou a nakrájenou dýni hokaido vyskládejte na plech, pokapejte olivovým olejem a lehce osolte. Dejte péct na 180 stupňů do změknutí. Pak dýni rozmixujte dohladka.
Dále do mixéru nalámejte sýr feta, přidejte jogurt, olej, citronovou šťávu, lísky čerstvého tymiánu a dýňové pyré. Vše rozmixujte, solit netřeba.
Hotové pyré podávejte s vlašskými ořechy, lístky tymiánu a pokapané medem.
Dobrou chuť Vám přeje SKINNY a Svatava!