Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Slaný koláč z filo těsta se špenátem a fetou

Filo těsto možná znáte z blízké východní kuchyně. Jedná se vlastně o takovou křupavější a křehčí variantu listového těsta. Dnes jsem z něho připravili jednoduchý slaný koláč se špenátem a fetou.

Koláč z filo těsta

Suroviny:

  • 250 g filo těsta
  • 125 g baby špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 150 g sýru feta
  • 50 g másla
  • 200 ml smetany
  • 1 vejce
  • sůl

Postup:

Nejprve v cedníku spařte čerstvé listy špenátu a na plátky nasekaný česnek. Stačí je prolít cca litrem vroucí vody, pak ho vymačkat a nasekat. Větší pekáč vymažte rozpuštěným máslem, pláty filo těsta vždy po dvou “nadrchmejte” a vyložte jimi celý pekáč. Těsto pomažte rozpuštěným máslem a do vrstev dejte spařený špenát s česnekem. Navrch rozdrobte sýr fetu a celý koláč polijte smetanou s rozšlehaným vajíčkem a asi polovinou lžičky soli. Dejte péct na 190 stupňů dozlatova.

SKINNY se Svatavou Vám přejí dobrou chuť!