Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Salát ze zelených fazolek

Zelené fazole jsou vlastně nezralé plody fazole obecné. Obvykle se z nich vaří polévky, používají se jako příloha k dušenému masu, ale dají se velmi dobře použít i v salátu. Zelené fazole lze také nakládat, podobně jako okurky. Jsou zdrojem vitamínů A, B, C, K a kyseliny listové. 

 

Suroviny:

  • 200 g zelených fazolkových lusků
  • 80 g nakládané cizrny
  • 1 lžíce nasekaných sušených rajčat v oleji
  • ¼ čerstvé červené papriky
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

 

Postup:

Nejprve dejte do vroucí osolené vody vařit omyté fazolkové lusky, stačí jim tak cca 4 minuty, aby byly křehké a křupavé. Pak je přendejte ideálně do mísy s vodou a kostkami ledu, aby se šokově zastavila tepelná úprava, fazolky si tak zanechají i krásně zelenou barvu. 

Teď si rozšlehejte med, hořčici a olivový olej. Vznikne zálivka, kterou dle chuti osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Nakonec na talíře nebo do mísy dejte uvařené fazolkové lusky, nasekanou červenou papriku, sušená rajčata a scezenou cizrnu. Salát přelijte zálivkou a ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje SKINNY a Svatava Coolinářka Vašková