Salát z pečenou červenou řepou, parmazánem a rukolou
Nejlepší kombinace - řepa, parmazán, rukola a vlašské ořechy! Další salát, na kterém si pochutnáte bez výčitek. Červená řepa je navíc plná vitamínů a minerálů. Obsahuje například vitamíny B a C, karoten, vápník, hořčík, draslík, sodík, křemík, železo, selen, zinek, kyselinu listovou, antioxidanty betain a betacyanin a cenné stopové prvky cesium a rubidium.
Suroviny:
- 2 malé červené řepy
- 2 lžíce balzamikového octa
- olivový olej
- hrubozrnná sůl
- čerstvá rukola
- hrst parmazánu
- hrst vlašských ořechů
- pepř
Postup:
Nejprve si upečte červenou řepu. Tu důkladně omyjte, položte na kus alobalu, osolte hrubou solí a polijte balzamikovým octem a olivovým olejem. Řepu zabalte do alobalu a položte do zapékací misky. Pečte při 180 stupních asi 45 minut. Poté zkuste nožem, zda je už řepa měkká a nechte ji vychladnout. Pak ji oloupejte a nakrájejte na jemné plátky nebo měsíčky.
Řepu položte na proprané listy rukoly, přidejte vlašské ořechy, lupínky parmazánu, osolte a mírně pokapejte olivovým olejem.
Dobrou chuť!