Salát s krevetami a avokádovým dresinkem
K létu patří saláty! Není třeba složitého ochucování, nejlépe je nechat vyniknout jednotlivé chutě kvalitních surovin. K zelenině se výborně hodí kvalitní krevety, které dodají potřebné bílkoviny a avokádo zase nenasycené tuky.
Suroviny:
- hlávkový nebo římský salát
- 1 zralé avokádo
- ⅓ salátové okurky
- 200 g cherry rajčat
- 1 jarní cibulka
- 200 g loupaných krevet
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Na dresink:
- 1 zralé avokádo
- 2 lžíce limetové šťávy
- 2 špetky soli
- špetka čerstvě mletého pepře
Postup:
Nejprve si připravte dresink z avokáda - to oloupejte a zbavte pecky. Dužinu dejte do vyšší misky, přidejte limetovou šťávu, sůl a pepř. Tyčovým mixérem vše rozmixujte. Loupané krevety zbavené střívka a dejte do hrnce s trochou vody na pařník. Osolte je a opepřete čerstvě namletým pepřem. Vařte na páře asi 5 minut a pak je nechte zchladnout.
Salát natrhejte, přidejte rozpůlená cherry rajčata, plátky salátové okurky a nasekanou jarní cibulku. Nakonec krevety, nakrájené avokádo a vše smíchejte s avokádovým dresinkem.
Salát dle chuti dosolte a opepřete.
SKINNY Vám přeje dobrou chuť!