Ryba s petrželkovo-mandlovou krustou
Začátek roku je obdobím, kdy si dáváme nejrůznější předsevzetí. Jedním z nich bývá třeba odlehčit jídelníček a zařadit do něj více zdravých surovin, třeba zrovna ryb. Zejména mořské ryby vybírejte pečlivě a volte kvalitní druhy. Tento bezlepkový recept vám může být inspirací, jak je následně chutně a zdravě zpracovat.
(bezlepkový recept)
Suroviny:
- 2 porce bělomasé mořské ryby
- 1 hrst loupaných mandlí
- 1 hrst plocholisté petrželky
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička medu
- sůl, pepř
- brambory, máslo a mléko na kaši
Postup:
Nejprve si připravte krustu. V kutru rozmixujte loupané mandle spolu s čerstvou petrželkou. Pak do směsi zamíchejte špetku soli a strouhaný parmazán. Porce ryby omyjte, osušte papírovou utěrkou a z obou stran osolte a opepřete. Z jedné, vrchní strany rybu pomažte lehce dijonskou hořčicí rozmíchanou s troškou medu. Na ni nandejte petrželovo-mandlovou směs. Takto připravenou rybu položte na plech s pečícím papírem a pečte ji při 180 stupních asi 15-20 minut.
Mezitím uvařte v osolené vodě brambory, slijte je a rozmixujte s máslem a mlékem na kaši.
Dobrou chuť :)