Restované kapustičky s dijonským dipem
Kapustičky mají u mnohých z nás špatnou pověst. Nejčastěji si je pamatujeme jako "rozvařené cosi" v polévce ze školní jídelny. Dají se ale připravit velmi chutně, zachovají si výraznou chuť a křupavost. Navíc prospějete svému zažívání a zdraví, protože růžičková kapusta obsahuje draslík, mangan, vitaminu B1 a hlavně vlákninu.
Suroviny:
- 400 g růžičkových kapustiček
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- chilly vločky
Suroviny na dip:
- 3 lžičky dijonské hořčice
- 2 lžíce medu
- cca 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce čerstvého kopru
Postup:
Kapustičky zbavte vrchních lístků a každé seřízněte košťál. Každou pak rozřízněte napůl. Na velké pánvi rozehřejte olej a dejte na něj smažit kapustičky seříznutou stranou dolů. Pár minut je opékejte. Až začnou na řezu zlátnout, zhasněte plotýnku, obraťte je a z druhé strany je dopečte už jen na horké pánvi. Kapustičky osolte a dochuťte sušenými chilli vločkami.
Dip si připravte následovně: ruční metlou rozmíchejte tekutý med s dijonskou hořčicí. Do této směsi postupně zašlehávejte olivový olej, vznikne dip, do kterého nakonec zamichejte nasekaný čerstvý kopr.
Dobrou chuť!