Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Restované kapustičky s dijonským dipem

Kapustičky mají u mnohých z nás špatnou pověst. Nejčastěji si je pamatujeme jako "rozvařené cosi" v polévce ze školní jídelny. Dají se ale připravit velmi chutně, zachovají si výraznou chuť a křupavost. Navíc prospějete svému zažívání a zdraví, protože růžičková kapusta obsahuje draslík, mangan, vitaminu B1 a hlavně vlákninu. 

 

Suroviny: 

  • 400 g růžičkových kapustiček
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • chilly vločky

 

Suroviny na dip: 

  • 3 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžíce medu
  • cca 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvého kopru

 

Postup: 

Kapustičky zbavte vrchních lístků a každé seřízněte košťál. Každou pak rozřízněte napůl. Na velké pánvi rozehřejte olej a dejte na něj smažit kapustičky seříznutou stranou dolů. Pár minut je opékejte. Až začnou na řezu zlátnout, zhasněte plotýnku, obraťte je a z druhé strany je dopečte už jen na horké pánvi. Kapustičky osolte a dochuťte sušenými chilli vločkami.

Dip si připravte následovně: ruční metlou rozmíchejte tekutý med s dijonskou hořčicí. Do této směsi postupně zašlehávejte olivový olej, vznikne dip, do kterého nakonec zamichejte nasekaný čerstvý kopr.

Dobrou chuť!