Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Rebarborovo-jahodový koláč

Sezóna rebarbory a jahod je tady a s ní i tento recept na skvělý rebarborovo-jahodový koláč, který je díky svému složení výbornou snídaní nebo svačinou. Vyzkoušejte ho!

 

Suroviny na těsto:

  • 120 g hladké špaldové mouky (nebo rýžové pro bezlepkovou verzi)
  • 250 g měkkého tvarohu ve vaničce
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžičky skořice
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • špetka soli
  • ½ většího stonku rebarbory
  • cca 4 ks jahod

 

Nahoru na koláč:

  • cca 5 jahod
  • ½ většího stonku rebarbory
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžičky skořice
  • hrst lískový ořechů

 

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180 °C. Jeden větší stonek rebarbory si oloupeme a rozdělíme na dvě poloviny (jedna přijde do těsta a jedna na koláč). Jednu polovinu rozmixujeme společně s cca 4 jahodami do hladka.

Ve větší míse si vyšleháme vejce s tekutým medem, přidáme směs z jahod a rebarbory a také tvaroh. Ostatní sypké suroviny smícháme (mouka, skořice, kypřící prášek, špetka soli) a postupně přisypáváme do těsta. Těsto dáme do formy a před pečením si připravíme ještě ovoce, které přijde nahoru na těsto.

Jednoduše nakrájíme jahody na kolečka, rebarboru na špalíčky a smícháme v menší misce s tekutým medem a skořicí.

Ovoce dáme na těsto, posypeme drcenými lískovými oříšky a pečeme jej v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 30 minut. Pozor čas se může lišit podle průměru použité formy a tím výšky těsta. Hotový koláč je na povrchu zlatavý a vytáhneme z něj suchu špejli.

Dobrou chuť!