Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Quiche s lososem 4x jinak

Suroviny na těsto:

  • 110 g másla
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce (žloutek a bílek zvlášť)
  • lžička soli

 

Suroviny na náplně:

  • cca 250 g lososa
  • 3 vejce
  • 250 ml smetany
  • sůl
  • pepř
  • mladý zelený chřest
  • zelený hrášek
  • pórek
  • čerstvý kopr


Postup: 

Studené máslo zpracujte ručně s hladkou moukou a solí. Přidejte žloutek a vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinové folie a nechte v lednici cca 30 minut odpočívat. Troubu předehřejte na 200 stupňů.

Potého rozdělte na 4 části, rozválejte je na tloušťku asi 1 cm a pomocí válečku jo přeneste do malých koláčových forem. Ty není třeba vymazávat. Těsto na několika místech propíchejte vidličkou. Přečnívající okraje odřízněte. Na těsto položte pečící papír a na něj vysypte pár syrových fazolí nebo hrachu (ty slouží jen jako zátěž, aby se těsto při předpékání nezdeformovalo). Pečte cca 10 minut. Poté odstraňte pečící papír s fazolemi, těsto potřete bílkem. 

Mezitím si rozšlehejte smetanu s vejci, osolte je a opeřete. Do forem na těsto rozdělte kousky syrového lososa. 

Do jedné k němu předejte mladý zelený chřest, do druhé nasekaný pórek, do třetí čerstvý kopr a do poslední zelený hrášek. Vše v syrové formě, pečením ve smetanové směsi se vše dostatečně tepelně zpracuje. 

 

Quiche dopečte při 180 stupních, dokud směs neztuhne a nezačne zlátnout.