Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Polévka z pečeného česneku

To, že je česnek zdravý, věděly i naše babičky. Ale věděli jste, že jde z něj udělat skvělá, krémová polévka a to bez zahuštění moukou? Vyzkoušejte ji!

 

Suroviny na cca 4 porce:

  • cca 5 hlavic česneku
  • 2 větší brambory
  • 1 střední cibule
  • 150 ml smetany
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • 1 lžička mletého kardamonu
  • sůl
  • pepř

 

Na polévku:

  • dýňový olej

 

Postup:

Česnek rozkrojíme podélně, pokapeme olivovým olejem, osolíme a pečeme ho v předem vyhřáté troubě cca 20 minut. Během pečení ho kontrolujte, musí změknout, ale zároveň nesmí moc zhnědnout, aby nezhořkl. 

Mezitím nakrájíme cibuli a restujeme ji ve vyšším hrnci cca 2 minuty. Poté přidáme mletý kardamon a restujeme další cca 4 minutky do zlata. Cibuli zalijeme vývarem, dáme do hrnce oloupané a nakrájené brambory, osolíme a necháme vařit. 

Až jsou brambory uvařené dáme do hrnce upečený a oloupaný česnek a polévku rozmixujeme. Zjemníme smetanou na vaření a dochutíme podle potřeby. Při podávání ozdobíme dýňovým olejem.

Dobrou chuť.