Plněné kuřecí stehýnko sýrem, sušenými rajčaty a bazalkou
Suroviny:
- kuřecí vykostěná stehýnka (Proč stehenní steak? Protože je šťavnatý a chutnější než prso.)
- trs bazalky
- sýr s dírkami :-) ementál, mozzarella
- sušená rajčata
- olivový olej
- směs drcených pepřů nebo nějaké koření
Vykostěné kuřecí stehýnko rozklepeme paličkou na maso, k tomu použijeme mikrotenový sáček nebo potravinovou folii, abychom stehýnko nepotrhali. Rozklepané stehýnko okořeníme a poklademe na něj kousky nakrájeného sýra, sušená rajčata a tři lístky bazalky. Takto naplněná stehýnka přehneme a zabalíme do ruliček, které následně zabalíme do potravinové folie, zamotáme a po stranách dobře utáhneme rolováním, směrem vpřed. Tento postup zopakujeme ještě jednou do další vrstvy folie.
Připravte si veliký hrnec, do kterého dáte vodu. Přiveďte k mírnému varu a připravené ruličky do ní dejte. Vařte pomalu cca 30 minut. Po daném čase ruličky vyndejte a rozbalte. Pozor si dejte na šťávu, která bude v zabalených ruličkách. Hotovou roládičku po rozbalení orestujte na olivovém oleji na pánvičce tak, aby byla po všech stranách krásně zlatavá a křupavá. Podávejte třeba se šťouchaným bramborem s cibulkou a bylinkami.
Šťouchané brambory:
Oloupané brambory uvaříme. Do rozpálené pánve nasypeme na hrubší kusy nakrájenou cibulku a na olivovém oleji restujeme do zlatova. Pak přidáme uvařené brambory a necháme společně s cibulkou dále opékat. Brambory postupným mícháním rozmačkáváme. Dochutíme podle potřeby.
Dobrou chuť přeje SKINNY