Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Pečený sýr halloumi se zeleninou

Letní vaření je ve znamení jednoduchosti jak v postupu, tak v surovinách. Dnes nám jich stačí jen pár a vykouzlíme rychlou lehkou večeři pro celou rodinu. Hlavní roli tu hraje řecký sýr halloumi, který se vlivem tepla netaví, tak je ideální ke grilovaní nebo k pečení. 

 

Suroviny:

  • 1 balení sýru halloumi
  • 1 cuketa
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 120 ml rajčatové passaty 
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • špetka mletého římského kmínu
  • čerstvý koriandr
  • sůl


Postup:

Ve větší pánvi (ideálně, která může později do trouby) na olivovém oleji orestujte na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Až zesklovatí, přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a římský kmín. Osolte, přiklopte pokličkou a duste 10 minut. Po této době k cuketě přidejte sekaná rajčata a passatu. Dále duste 5 minut. 

Mezitím nakrájejte sýr halloumi a plátky rozprostřete na zeleninovou směs. Sýr pokapejte troškou olivového oleje a dejte péct do trouby na 180 stupňů při funkci gril.

Až sýr z vrchu zezlátne, pánev vyndejte a vše posypte čerstvými lístky koriandru. Ihned servírujte třeba s pečivem nebo kuskusem. 

Dobrou chuť!