Pečený sýr halloumi se zeleninou
Letní vaření je ve znamení jednoduchosti jak v postupu, tak v surovinách. Dnes nám jich stačí jen pár a vykouzlíme rychlou lehkou večeři pro celou rodinu. Hlavní roli tu hraje řecký sýr halloumi, který se vlivem tepla netaví, tak je ideální ke grilovaní nebo k pečení.
Suroviny:
- 1 balení sýru halloumi
- 1 cuketa
- 1 plechovka drcených rajčat
- 120 ml rajčatové passaty
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- špetka mletého římského kmínu
- čerstvý koriandr
- sůl
Postup:
Ve větší pánvi (ideálně, která může později do trouby) na olivovém oleji orestujte na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Až zesklovatí, přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a římský kmín. Osolte, přiklopte pokličkou a duste 10 minut. Po této době k cuketě přidejte sekaná rajčata a passatu. Dále duste 5 minut.
Mezitím nakrájejte sýr halloumi a plátky rozprostřete na zeleninovou směs. Sýr pokapejte troškou olivového oleje a dejte péct do trouby na 180 stupňů při funkci gril.
Až sýr z vrchu zezlátne, pánev vyndejte a vše posypte čerstvými lístky koriandru. Ihned servírujte třeba s pečivem nebo kuskusem.
Dobrou chuť!