Pečený chřest se ztraceným vejcem a jogurtovou zálivkou
Chřest k jaru patří a proto jsme si pro vás připravili tento jednoduchý recept, který máte hotový za pár minut.
Na 2 větší porce budeme potřebovat:
- menší svazek zeleného chřestu
- cca 6 ks brambor
- 2 vejce
- pár plátků schwarzwaldské šunky
- 1 řecký jogurt
- pažitka
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup:
Chřest opláchneme, tvrdé konce odkrojíme a lehce jej oloupeme škrabkou na brambory. Chřest pečeme na pečícím papíře společně s bramborami na 180 °C cca 40 minut. Obojí potřeme lehce olivovým olejem. Mezitím si připravíme jogurtovou zálivku. Jednoduše do řeckého jogurtu dáme trošku vody, aby byl jemnější, nasekáme do něj pažitku, osolíme a opepříme. Do většího hrnce dáme vodu s 1 lžíci octa a přivedeme ji k varu. Až bude voda vařit, vytvoříme v hrnci vír pomocí vařečky a vyklepneme do ní vejce. Vejce vaříme asi 3 minutky. Po asi 40 minutách vytáhneme chřest s bramborami a můžeme servírovat.
Dobrou chuť :)