Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Pečené papriky plněné ricottou s bylinkami

Ideální letní večeře? Lehká, zeleninová a rychle připravená. To vše splňuje dnešní recept, na kterém si pochutnají nejen vegetariáni. Oblíbený italský sýr ricotta si výborně rozumí s bylinkami a pečenými paprikami. Máta jídlu dodá netradiční chuť, ale klidně můžete použít bylinky,které vám zrovna rostou na zahradě a co máte rádi.  

 

Suroviny:

  • 2 červené papriky
  • 250 g ricotty
  • snítka plocholisté petrželky
  • 3 lístky máty
  • 1 lžička nasekané pažitky
  • 1 žloutek
  • 1 hrst strouhaného parmazánu
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 1 hrst strouhané mozzarelly


Postup:

Ricottu dejte do misky, přidejte nasekané bylinky, vaječný žloutek, parmazán a muškátový oříšek. Vše smíchejte. 

Papriky rozkrojte napůl, zbavte je semínek a osolte. Naplňte je ricottovou směsí a pokapejte olivovým olejem. Pekáč přikryjte alobalem a dejte je péct na cca 20-30 minut při 190 stupních. 

Po této době alobal sundejte, na papriky rozdělte strouhanou mozzarellu a dál je pečte odkryté asi 10 minut, dokud povrch nezezlátne.

Dobrou chuť :)