Pečené papriky plněné ricottou s bylinkami
Ideální letní večeře? Lehká, zeleninová a rychle připravená. To vše splňuje dnešní recept, na kterém si pochutnají nejen vegetariáni. Oblíbený italský sýr ricotta si výborně rozumí s bylinkami a pečenými paprikami. Máta jídlu dodá netradiční chuť, ale klidně můžete použít bylinky,které vám zrovna rostou na zahradě a co máte rádi.
Suroviny:
- 2 červené papriky
- 250 g ricotty
- snítka plocholisté petrželky
- 3 lístky máty
- 1 lžička nasekané pažitky
- 1 žloutek
- 1 hrst strouhaného parmazánu
- špetka muškátového oříšku
- sůl, pepř
- olivový olej
- 1 hrst strouhané mozzarelly
Postup:
Ricottu dejte do misky, přidejte nasekané bylinky, vaječný žloutek, parmazán a muškátový oříšek. Vše smíchejte.
Papriky rozkrojte napůl, zbavte je semínek a osolte. Naplňte je ricottovou směsí a pokapejte olivovým olejem. Pekáč přikryjte alobalem a dejte je péct na cca 20-30 minut při 190 stupních.
Po této době alobal sundejte, na papriky rozdělte strouhanou mozzarellu a dál je pečte odkryté asi 10 minut, dokud povrch nezezlátne.
Dobrou chuť :)