Pečená vepřová panenka s karotkovým pyré
Suroviny:
- 150g vepřové panenky
- Směs drcených pepřů
- Olej
- Suroviny pro karotkové pyré:
- 3 větší mrkve
- máslo
- sůl
- cukr
Příprava karotkového pyré:
Mrkve očistěte a překrájejte na menší kusy. Máslo rozpusťte v rendlíku a mrkev na něm orestujte. Lehce posypejte třtinovým cukrem a restujte do zlatava. Zalijte vodou a duste do měkka. Po uvaření rozmixujte ponorným mixérem a přidejte na zjemnění malou kostičku másla.
Příprava vepřové panenky:
Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvičce ji lehce ze všech stran opečeme a vložíme do trouby na 180 stupňů, cca na 4 minuty. Po daném čase panenku vyndáme a necháme na teplém místě odpočinout. Panenku nakrájejte na menší válečky, dbejte na propečení do růžova. Maso je pak křehké a šťavnaté.
Dobrou chuť přeje SKINNY