Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Paprikový guláš s hlívou

Hlíva ústřičná je pozoruhodná houba, která je bohatá na živiny a zároveň nízkokalorická. Když ji dobře ochutíte, může být základem mnoha lahodných jídel místo masa. Guláš je přirozeně hustý bez mouky, takže ocení i lidé, kteří preferují low carb nebo bezlepkovou stravu. 

Hlíva-guláš

Suroviny na 3-4 porce:

  • 400 g hlívy ústřičné
  • 3 červené cibule 
  • 0,7 l zeleninového vývaru 
  • 2 ks čerstvé červené papriky
  • 2 lžíce mleté červené papriky 
  • 1 lžička uzené papriky 
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 stroužky česneku
  • Sůl s pepř dle chuti 
  • Olej nebo přepuštěné máslo Ghí

Postup:

  1. Na oleji orestujte cibuli až chytne barvu. Přidejte nakrájený česnek, koření, na proužky nakrájenou papriku a pár minut restujte. Zalijte 2 hrnky vývaru a nechte pod pokličkou dusit do změknutí paprik a rozvaření cibule.
  2. Odeberte naběračku hustého obsahu a rozmixujte do hladka. Vlijte zpět do hrnce. 
  3. Vedle na pánvi orestujte na troše přepuštěného másla hlívu nakrájenou na proužky. Restujte pár minut, dochuťte kmínem. Přidejte do omáčky a vařte pozvolna ještě 10 minut do změknutí hlívy. 
  4. Ozdobte petrželkou a podávejte s oblíbenou přílohou. 

Dobru chuť Vám přejí SKINNY společně s Kamilou!