Paprikový guláš s hlívou
Hlíva ústřičná je pozoruhodná houba, která je bohatá na živiny a zároveň nízkokalorická. Když ji dobře ochutíte, může být základem mnoha lahodných jídel místo masa. Guláš je přirozeně hustý bez mouky, takže ocení i lidé, kteří preferují low carb nebo bezlepkovou stravu.
Suroviny na 3-4 porce:
- 400 g hlívy ústřičné
- 3 červené cibule
- 0,7 l zeleninového vývaru
- 2 ks čerstvé červené papriky
- 2 lžíce mleté červené papriky
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 4 stroužky česneku
- Sůl s pepř dle chuti
- Olej nebo přepuštěné máslo Ghí
Postup:
- Na oleji orestujte cibuli až chytne barvu. Přidejte nakrájený česnek, koření, na proužky nakrájenou papriku a pár minut restujte. Zalijte 2 hrnky vývaru a nechte pod pokličkou dusit do změknutí paprik a rozvaření cibule.
- Odeberte naběračku hustého obsahu a rozmixujte do hladka. Vlijte zpět do hrnce.
- Vedle na pánvi orestujte na troše přepuštěného másla hlívu nakrájenou na proužky. Restujte pár minut, dochuťte kmínem. Přidejte do omáčky a vařte pozvolna ještě 10 minut do změknutí hlívy.
- Ozdobte petrželkou a podávejte s oblíbenou přílohou.
Dobru chuť Vám přejí SKINNY společně s Kamilou!