Palačinka Dutch baby s lososem a avokádem
Tuto nevšední palačinku připravíte snadněji než se zdá. Stačí dodržet jednu zásadu, neotvírat dvířka trouby během pečení. Můžete ji připravit ve sladké i slané variantě.
Suroviny:
- 3 vejce
- 250 ml mléka
- 120 g prosáté hladké mouky
- lžíce másla
- sůl
- zralé avokádo
- 3 plátky marinovaného nebo uzeného lososa
- zakysaná smetana
- čerstvý kopr
- cherry rajčata
- sůl
- pepř
Postup:
Troubu předehřejte na 200 stupňů. V míse rozšlehejte ruční metlou mléko s vejci. K nim přidejte prosátou mouku s 1/2 lžičkou soli. Do trouby nyní dejte litinovou pánev, po chvíli přidejte máslo, které nechte rozpálit. Nyní rychle otevřete dvířka trouby a jedním pohybem vlijte těsto do pánve a ihned troubu zavřete. Pečte 15 -20 minut bez toho, aniž byste troubu otevřeli. Na upečenou palačinku naskládejte plátky lososa, nakrájené avokádo, zakysanou smetanu, rajčata a kopr. Vše dochuťte hrubě mletým pepřem.
Dobrou chuť přeje SKINNY společně se Svatavou!