Ovocné tvarohové knedlíky
Zdravější a fit verzi těchto ovocných tvarohových knedlíků si zamilujete. I sladký pokrm jde udělat plný bílkovin. Tyhle knedlíky jsou z tvarohového těsta a navíc lze připravit i s proteinovým pudinkem, poradíme, jak jej doma jednoduše připravit.
Suroviny na knedlíky (2 porce):
- 250 g měkkého tvarohu ve vaniččce
- 200 g špaldové hladké mouky
- 1 vejce
- 1 lžička kypřícího prášku
- špetka soli
- jahody, kokosový cukr (březový)
Suroviny na proteinový pudink:
- 1 sáček vanilkového pudinku (37 g = 1 sáček)
- 1 odměrka vanilkového proteinu (25 g = 1 odměrka)
- ½ litru mléka
Další suroviny:
- mletý mák
- kokosový cukr
Postup:
Smícháme si suroviny na knedlíky, ideálně pomocí dlaní vypracujeme těsto. Umyté jahody necháme odkapat a ještě trošku mokré je obalíme v kokosovém cukru. Z těsta vytvarujeme placičky, položíme na každou celou jahodu a obalíme ji těstem. Pokud se nám bude těsto moc lepit, použijeme mouku. V hrnci přivedeme vodu k varu a vložíme do ní knedlíky – ty jsou hotové, až nám vyplavou samy na povrch.
Pudinkový prášek smícháme s proteinem, a připravíme pudink klasicky podle návodu. Můžeme jej dosladit také kokosovým cukrem a nebo jej nesladit už vůbec, jelikož protein jej osladí dostatečně. Smícháme si mletý mák a trošku kokosového cukru a máme hotovo.
Na talíř dáme pudink, knedlíky posypané mákem a můžeme podávat.
Dobrou chuť!