Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Ovocné knedlíky z dětské krupičky

Věděli jste, že dětská krupička má dobré složení a že se z ní dá udělat nějak knedlík, kde ji použijeme místo mouky? Krupička obsahuje přibližně 11 g bílkovin na 100 g, takže jsme ji použili do našich ovocných knedlíků a zlepšili tím jejich složení. Vyzkoušejte je a uvidíte, že nepoznáte rozdíl!

 

Suroviny na těsto:

  • 500 g měkkého tvarohu – baleného v kostce, ne ve vaničce (má v sobě méně vody)
  • 160 g dětské krupičky
  • 1 menší vejce
  • špetka soli

 

Do knedlíků:

  • jahody, meruňky nebo třeba borůvky

 

Na vanilkový krém:

  • 250 ml smetany ke šlehání 33%
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 4 žloutky (pokojové teploty)
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 vanilkový lusk

 

Na hotové knedlíky:

  • mletý mák

 

Postup:

 

Jednoduše smícháme tvaroh s krupičkou, vejcem a špetkou soli a vypracujeme těsto. Pokud se nám bude lepit, můžeme přidat více krupičky. Těsto necháme alespoň půl hodinky odležet v lednici a poté z něj tvarujeme placičky, do kterých dáme např. jahody a vytrvarujeme z těsta kuličky. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě. Hotové jsou, když vyplavou na povrch vody.

Vanilkový krém připravíme tak, že smícháme v hrnci smetanu s mlékem, přidáme cukr, vyškábaný lusk a zahřejeme pod bod varu. Poté sundáme ze sporáku a za stálého míchání přidáme žloutky. Vrátíme zpět na sporák a na středním plameni mícháme cca 6 minut do zhoustnutí.

Servírujeme posypané mákem a můžeme dosladit podle chuti např. medem nebo javorovým sirupem.

Dobrou chuť!