Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Nepečený jahodový dort s proteinem

Dezert nabitý proteiny? Tak tím je dnešní nepečený jahodový dort. Hlavní složkou je nejen na bílkoviny bohatý tvaroh, ale ještě jsme ho doplnili naším vanilkovým proteinem, který nejen že ho výborně dochutí, ale ještě jím zákusek získá další zdravé proteiny navíc. Takže pokud chcete nabrat svalovou hmotu, zvýšit výkonnost, ale zároveň si i osladit život ovocným dortíkem, zkuste tento recept. 

 

Suroviny: 

  • cukrářské piškoty
  • dětské piškoty
  • cca 300 g jahod
  • 1 tvaroh ve vaničce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 odměrka vanilkového proteinu SKINNY
  • 2-3 lžíce cukru krupice
  • kůra z 1/2 limetky
  • 1 hrst vyloupaných nasekaných pistácií

Množství surovin je na dort s průměrem cca 20 cm.  Pokud použijete klasicky velkou dortovou formu, množství surovin zdvojnásobte.

 

Do větší mísy dejte tvaroh a vanilkový protein Skinny a krátce ruční metlou promíchejte. V menší míse vyšlehejte šlehačku s krupicovým cukrem do tuha. Šlehačku postupně jemně vmíchejte do tvarohové směsi.  Vznikne nadýchaný krém. Pokud chcete, můžete do něho nastrouhat kůru z poloviny limetky.

Asi 250 g jahod nakrájejte na plátky. Zbylé jahody si nechte na ozdobení dortu. 

Na dno dortové formy vyskládejte cukrářské piškoty (tolik se nerozmočí, jako dětské). Některé rozlámejte a vyplňte jimi mezery. Na piškoty dejte polovinu krému a uhlaďte ho. Na něho nandejte polovinu nakrájených jahod. Na jahody nyní položte vrstvu dětských piškotů (ty naopak chceme, aby se trochu rozmočily). Na piškoty nandejte druhou polovinu krému a na něho nadekorujte zbylé nakrájené jahody a nasekané pistácie. 

Takto připravený dort ještě v dortové formě překryjte potravinářskou fólií a dejte na noc do ledničky. Druhý den z dortu opatrně sundejte boční část formy. Připravte si cukrářské piškoty a naaranžujte je okolo celého dortu. 

Dobrou chuť :)