Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Mrkvové muffiny s čokoládou

Naše snad nejoblíbenější muffiny, hlavně dětem moc chutnají. Vláčnost a šťavnatost jim dodává nastrouhaná mrkev a zakysaná smetana. Věděli jste, že podobné mrkvové dorty a dezerty mají původ už ve středověku a během druhé světové války, kdy byl nedostatek cukru, byl oblíbenou a dostupnou sladkostí? Sladkost totiž těstu dodávala právě mrkev. My si tentokrát výjimečně osladíme mrkví i cukrem. 

 

Suroviny na 12 porcí:

  • 240 g hladké mouky
  • 80 g ovesných vloček
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 200 g hnědého cukru
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 2 vejce
  • 65 ml oleje
  • 200 g zakysané smetany
  • 3 nastrouhané mrkve (300 g)
  • cca 40 g čokoládových pecek

 

Postup:

Troubu předehřejte na 180 stupňů. V míse smíchejte prosátou hladkou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, ovesné vločky, mletou skořici a špetku soli. V jiné míse vyšlehejte vejce s hnědým cukrem do pěny. K ní postupně tenkým pramínkem přilévejte a zašlehávejte olej. Nakonec do této směsi jemně lžící či vařečkou zamíchejte zakysanou smetanu a nastrouhanou mrkev.

Do této tekuté směsi postupně vmíchejte sypké suroviny a polovinu čokoládových pecek. Těsto rozdělte do muffinové formy, na každý muffin rozdělte zbytek čokoládových pecek. Pečte je cca 20 minut. 

Dobrou chuť