Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Masové kuličky s kapustičkou a rajskou omáčkou

Rajskou omáčku s masovými kuličkami jsme vylepšili a doplnili o kapustičky, které vypadají nejen lépe na talíři, ale také jsou velmi zdravé a skvělé do vašeho jídelníčku! Rajskou omáčku jsme také vylepšili o javorový sirup, který jí přidá sladší a zajímavější chuť. Vyzkoušíte tento recept?

Suroviny na masové kuličky:

  • 500 g kvalitního mletého hovězího masa
  • asi 10 kousků růžičkové kapusty
  • 2 vejce
  • 2 lžíce špaldové mouky
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř, bazalka

 

Suroviny na rajskou omáčku:

  • 400 ml pasírovaných rajčat
  • 1 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 1 lžička mleté skořice
  • 3 bobkové listy
  • 4 ks kuliček pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce javorového sirupu 
  • sůl
  • voda nebo zeleninový vývar 

 

Příloha:

  • Těstoviny/rýže

 

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vodou uvaříme kapustičky cca 15 minut.
  2. Na oleji v hrnci orestujeme cibulku do zlatova, přidáme mrkev nakrájenou na tenká kolečka a potom kuličky pepře, bobkové lity, sůl a skořici. Chvilku ještě restujeme a nakonec přidáme pasírovaná rajčata. Já přidala ještě lžíci javorového sirupu, mám ji radši sladší. Omáčku přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. 
  3. Mezitím si v míse smícháme všechny suroviny na masové kuličky. Z masově směsi kuličky, které jsou o něco větší než kapustičky. Kapustičky vtlačíme do těch masových, můžeme přidat více masa, aby byla kulička ze všech stran obalena masem. Těchto kuliček budete mít asi 8 až 10 kusů. Orestujeme je lehce na pánvi (asi 4 minutky) a postupně je otáčíme, aby se uzavřely. 
  4. Potom vytáhneme z rajské omáčky bobkové listy a kuličky pepře a pomocí ponorného mixéru ji pečlivě rozmixujeme. Nakonec podle potřeby přidejte vodu.
  5. Lehce orestované masové kuličky vložíme do rajské omáčky a vaříme ještě asi 15 minut.
  6. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

 

Dobrou chuť :-)