KUŘECÍ TIKKA WRAP S GRILOVANOU ZELENINOU
Chicken tikka masala je jedno z nejznámějších indických jídel, které se podává s rýží a chlebovými plackami. Když omáčku připravíte pěkně hustou podle našeho návodu, můžete touto směsí naplnit tortillu. Příprava tohoto receptu je daleko jednodušší, než se na první pohled může zdát. Omáčka se vaří téměř sama, maso jen šoupnete do trouby a zeleninu máte opečenou na grilovací pánvi za pár minut. Tak do toho!
Suroviny na 2 porce:
- 2 kuřecí prsa
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky koření Garam masala
- Sůl
- Olej nebo máslo Ghí
- 1 lžíce citronové šťávy
Na omáčku:
- 1 balení sekaných rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky indického koření (Tikka masala nebo indické kari)
- Sůl
- Olej nebo Ghí
- 2 lžíce husté zakysané smetany
Dále barevná zelenina – papriky, cuketa, lilek, červená cibule.
Tortilla placky nebo jiné chlebové placky – např. indický Naan.
Postup:
Dejte si marinovat maso. Kuřecí prsa nakrájejte na kousky, promíchejte se zázvorem, prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, kořením a jogurtem. Důkladně promíchejte a nechte marinovat alespoň hodinu nebo i přes noc. Připravte si omáčku. Na oleji nebo Ghí orestujte cibuli, přidejte koření, česnek, krátce promíchejte a vlijte sekaná rajčata. Osolte dle chuti. Rajčata nechte bez pokličky pozvolna vařit tak, aby cibule změkla a odpařila se voda. Tím rajčata zhoustnou. Nechte trochu vychladnout a vmíchejte hustou zakysanou smetanu. Naložené kousky masa dejte jednoduše upéct do trouby na 190 stupňů asi 20 minut. Po upečení maso vmíchejte do omáčky.
V mezičase si připravte zeleninu. Zeleninu vhodnou ke grilování nakrájejte na větší kusy a opečte z obou stran na grilovací pánvi. Pak ji nakrájejte.
Tortillu nebo jinou placku podle potřeby jen krátce nahřejte nebo opečte. Doprostřed naneste pruh omáčky s masem. Doplňte proužky grilované zeleniny a zatočte. Nejdříve tortillu přehněte ze spoda a pak zatočte nebo přehněte podle toho, jak velikost placky dovolí.
Dobrou chuť Vám přejí SKINNY společně s Kamilou!
TIPY:
Sekaná rajčata můžete v obchodech sehnat už ochucená. K tomuto receptu se hodí spíše varianta česnek-cibule než „italské bylinky“…
Pokud máte po ruce jen koření Garam masala, dolaďte chuť i barvu omáčky ještě troškou kurkumy.