Kuřecí prso s grilovanou zeleninou a omáčkou z pečených paprik
Pro dvě osoby
Suroviny:
- 240 gramů kuřecích prsou ( 120 g porce)
- 1 ks cibule (nejlépe červené cibule)
- 1 ks menší cukety
- 1 ks kukuřičného klasu
- 2 kusy mrkve
Omáčka:
- paprika mix (1 ks červená,1 ks zelená, 1ks žlutá)
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česneku
- smetana 100 ml ( 10%)
Postup přípravy omáčky:
Do rozpáleného nízkého hrnce nalijte olivový olej. Nakrájené kusy paprik, cibule a stroužky česneku vhoďte a restujte do chvíle, kdy se Vám na paprice začnou dělat krásné opečené tečky. Zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou. Vařte zhruba 15 minut. Pak rozmixujte ponorným mixérem do hladka a pomalu přilévejte smetanu. Podle potřeby lehce dohustěte. Dochutíme solí, trochou pepře a z lehka přisladíme.
Postup:
Kuřecí prsa omyjeme a vysušíme, pak nakrájíme na potřebné tvary a kousky. Osolíme, lehce opepříme, na dlaň kápneme jenom trochu olivového oleje a kuřecí prsa v rukách promneme. Tím na ně dostaneme minimální množství tuku a nemusí se v něm topit.
Zeleninu nakrájíme na menší kousky, tak aby se nám dobře ogrilovala. Cuketu nakrájíme na plátky silné jako malíček, osolíme z jedné i druhé strany. Za malou chvilku uvidíme, jak z plátků vytéká malé množství vody. Osušte papírovou utěrkou. Já osobně rád používám kontaktní gril. Dá se na něm pracovat s minimálním množstvím tuku, jako v našem případě promnutí v dlani. Gril rozpalte a všechny naše suroviny krásně ogrilujte. Pokud by kuřecí prsa byla příliš vysoká, dopečte je v troubě na 190 stupnů, přibližně čtyři minuty.
Dobrou chuť přeje SKINNY