Kuřecí prsa s ricottou
I tak fádní surovinu, jako jsou kuřecí prsa, lze připravit jednoduše a chutně, bez rizika jejich vysušení. Stačí dalších pár kvalitních surovin a jídlo inspirované Itálií vykouzlíte doma téměř bez práce.
Suroviny:
- 2 kuřecí prsa
- 150 g ricotty
- 1 žloutek
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- špetka muškátového oříšku
- 1 lžíce nasekaných sušených rajčat
- sůl, pepř
- ½ konzervy sekaných rajčat s bazalkou
- 1 hrst strouhané mozzarelly na zapékání
Postup:
Připravte si vhodnou zapékací mísu. Na její dno vylijte polovinu konzervy sekaných rajčat s bazalkou. Když použijete kvalitní, nemusíte je ani dosolit, chuť je výrazná i tak. Kuřecí prsa z obou stran osolte a opepřete. Položte je na vrstvu rajčat.
Nyní si připravte ricottovou směs. Ricottu promíchejte se žloutkem, nastrouhaným parmazánem, muškátovým oříškem a najemno nasekanými sušenými rajčaty v oleji. Tuto směs nandejte na kuřecí maso a vše dejte péct na 180 stupňů do předehřáté horkovzdušné trouby.
Když začne ricottová směs na mase lehce zlátnout, nandejte na ní strouhanou mozzarellu a vše ještě dopečte dozlatova cca 10 minut. Podávejte s rýží nebo bramborovou kaší, výborné ale budou i vařené těstoviny.
Dobrou chuť :)