Kuřecí detoxikační polévka
Polévky jsou ted v zimní obdobím moc oblíbené. Zařaďte do jídelníčku po svátcích i suroviny, které dokáží váš organismus detoxikovat. Obecně se jedná o listovou zeleninu, česnek, zázvor, kurkumu, brokolici, luštěniny,... a v tomto receptu je najdete!
Suroviny:
- 2 kuřecí skelety
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 malá cibule
- 3 stroužky česneku
- kousek čerstvého zázvoru
- 1 lžička kurkumy
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 5 kuliček pepře
- hrst růžičkových kapustiček
- 2 lžíce cizrny z konzervy
- 2 hrsti čerstvého špenátu
- ½ brokolice
- 1 lžička soli
Postup:
Kuřecí skelety dejte nejprve zprudka krátce opéct do trouby. Pak je dejte do hrnce společně s mrkví, petrželí, malou cibulí, kouskem zázvoru, bobkovým listem, pepřem, kurkumou, solí a celými oloupanými stroužky česneku. Obsah zalijte vodou a dejte vařit na cca 3 hodiny na mírném ohni, dokud nezískáte chutný vývar.
Hotový vývar slijte a oberte do něho kuřecí maso ze skeletů. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, petržel, růžičkové kapustičky a brokolici. Vše společně vařte asi 7 minut. Nakonec do polévky přidejte cizrnu a čerstvý špenát. Už ji nemusíte vařit. Dle chuti ji dosolte.
Dobrou chuť!