Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Kuřecí detoxikační polévka

Polévky jsou ted v zimní obdobím moc oblíbené. Zařaďte do jídelníčku po svátcích i suroviny, které dokáží váš organismus detoxikovat. Obecně se jedná o listovou zeleninu, česnek, zázvor, kurkumu, brokolici, luštěniny,... a v tomto receptu je najdete!

Suroviny: 

  • 2 kuřecí skelety
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 malá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • hrst růžičkových kapustiček
  • 2 lžíce cizrny z konzervy
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • ½ brokolice
  • 1 lžička soli

 

Postup:

Kuřecí skelety dejte nejprve zprudka krátce opéct do trouby. Pak je dejte do hrnce společně s mrkví, petrželí, malou cibulí, kouskem zázvoru, bobkovým listem, pepřem, kurkumou, solí a celými oloupanými stroužky česneku. Obsah zalijte vodou a dejte vařit na cca 3 hodiny na mírném ohni, dokud nezískáte chutný vývar. 

Hotový vývar slijte a oberte do něho kuřecí maso ze skeletů. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, petržel, růžičkové kapustičky a brokolici. Vše společně vařte asi 7 minut. Nakonec do polévky přidejte cizrnu a čerstvý špenát. Už ji nemusíte vařit. Dle chuti ji dosolte. 

Dobrou chuť!