Krůtí ala kachna s tvarohovými noky
Dopřát si svatomartinskou pečínku a přitom nemít výčitky z tučného masa a knedlíků? Nahraďte husu či kachnu zdravějším krůtím masem a knedlík tvarohovými noky, které jsou plné bílkovin.
Suroviny:
- 3 krůtí stehna
- 1 červená cibule
- 1 jablko
- 4 celé stroužky česneku
- snítka rozmarýnu
- snítka tymiánu
- snítka šalvěje
- 1 lžíce celého kmínu
- sůl
- 3 lžičky kachního sádla
Na tvarohové noky:
- 250 g tučného tvarohu ve vaničce
- 130 g polohrubé mouky + na podsypání
- sůl
- 1 vejce
Postup:
- Do litinového pekáče dejte na měsíčky nasekanou cibuli, na osminky nakrájené jablko, celé stroužky česneku a bylinky. Na to položte osolená a okmínovaná krůtí stehna, na každé položte asi lžičku kachního sádla. Vše podlijte 150 ml vody, zakryjte alobalem a dejte péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na cca 90 minut. Pak maso odkryjte a dopečte během asi 20-30 minut dozlatova. V průběhu dopékání stehna přelévejte výpekem.
- Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
- Do mísy vyklopte tučný tvaroh a vmíchejte do něho celé vejce. Postupně k této směsi přisypejte polohrubou mouku, aby vzniklo nadýchané těsto. Z těsta na pomoučeném válu vytvarujte hada, kterého nakrájejte na jednotlivé špalíčky, které dejte vařit do vody. Hned jak vyplavou na povrch, vylovte je cedníkem.
- Krůtí maso oberte od kosti a podávejte s noky a červeným zelím.
SKINNY Vám přejí dobrou chuť společně se Svatavou a všem Martinům přejeme krásný sváteční den!