Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Krůtí ala kachna s tvarohovými noky

Dopřát si svatomartinskou pečínku a přitom nemít výčitky z tučného masa a knedlíků? Nahraďte husu či kachnu zdravějším krůtím masem a knedlík tvarohovými noky, které jsou plné bílkovin. 

Krůtí ala kachna

Suroviny:

  • 3 krůtí stehna
  • 1 červená cibule
  • 1 jablko
  • 4 celé stroužky česneku
  • snítka rozmarýnu
  • snítka tymiánu
  • snítka šalvěje
  • 1 lžíce celého kmínu
  • sůl
  • 3 lžičky kachního sádla

Na tvarohové noky: 

  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 130 g polohrubé mouky + na podsypání
  • sůl
  • 1 vejce

Postup:

  1. Do litinového pekáče dejte na měsíčky nasekanou cibuli, na osminky nakrájené jablko, celé stroužky česneku a bylinky. Na to položte osolená a okmínovaná krůtí stehna, na každé položte asi lžičku kachního sádla. Vše podlijte 150 ml vody, zakryjte alobalem a dejte péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na cca 90 minut. Pak maso odkryjte a dopečte během asi 20-30 minut dozlatova. V průběhu dopékání stehna přelévejte výpekem. 
  2. Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
  3. Do mísy vyklopte tučný tvaroh a vmíchejte do něho celé vejce. Postupně k této směsi přisypejte polohrubou mouku, aby vzniklo nadýchané těsto. Z těsta na pomoučeném válu vytvarujte hada, kterého nakrájejte na jednotlivé špalíčky, které dejte vařit do vody. Hned jak vyplavou na povrch, vylovte je cedníkem.
  4. Krůtí maso oberte od kosti a podávejte s noky a červeným zelím. 

SKINNY Vám přejí dobrou chuť společně se Svatavou a všem Martinům přejeme krásný sváteční den!