Krevety na citronové trávě s grilovaným ananasem a chilli
Suroviny:
- 120 g krevet
- 200 g ananasu
- 1 ks citrónové trávy
- mix salátů
- bylinky - koriandr, bazalka
- chilli
- máslo
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup:
Citrónovou trávu lehce naklepeme, aby pustila své aroma. Krevety osolíme, opepříme a marinujeme 20 minut v olivovém oleji s bazalkou. Poté napíchneme na citrónovou trávu, jako na špíz. Mezi tím si nakrájíme ananas na větší kousky a obalíme ho v nasekaném chilli. Na rozpálenou pánev dáme kapku olivového oleje a ananas ogrilujeme. Ke konci přidáme malou kostičku másla, prohodíme a sundáme.
Vznikne nám tak lehká šťáva.
Krevety ogrilujeme na pánvi z obou stran a servírujeme s mixem salátů, s grilovaným ananasem a chilli. Vše lehce zasypeme čerstvým nasekaným koriandrem.
Dobrou chuť přeje SKINNY