Krémová polévka z pečených paprik se sýrovou bagetkou
Využijte naplno sezónu paprik a vyzkoušejte tento osvědčený recept na polévku plnou zeleniny, antioxidantů a vlákniny. Pečené papriky zajistí zcela výjimečnou a intenzivní chuť.
Suroviny:
- 4 červené papriky
- 300 g menších zralých rajčátek
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 0,8 l zeleninového vývaru
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- 2 lžičky sušených bylinek (provensálské, italské, oregano…)
- Bagetky
- Mozarella
Postup:
- Papriky rozkrojte a rozložte na nepřilnavý plech nebo na pečící papír.
- Mezi papriky rozprostřete celá rajčata a vše nechte péct na 200° asi 25 minut, až na paprikách začnou vznikat puchýřky. Po upečení zeleninu přiklopte, nechte zapařit a poté z paprik stáhněte slupku. Vyjměte jádřince se semínky a papriky pokrájejte na kousky.
- Na olivovém oleji osmahněte cibuli dozlatova, po chvíli přidejte česnek a jen krátce zarestujte. Přidejte papriky, rajčata, koření a zalijte vývarem. Vařte asi 10 minut.
- Polévku rozmixujte dohladka a případně dořeďte.
- Bagetky pokapejte olivovým olejem a dejte na ně plátky mozzarelly. Zapečte v troubě do křupava a podávejte s polévkou.
TIPY:
Pokud si hlídáte množství tuku v jídle, použijte mozzarellu light.
Polévku můžete ozdobit velkými opraženými dýňovými semínky.
Další zajímavou chuť polévce můžete dodat přidáním sušených rajčat nebo uzené papriky.