Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Krémová polévka z pečených paprik se sýrovou bagetkou

Využijte naplno sezónu paprik a vyzkoušejte tento osvědčený recept na polévku plnou zeleniny, antioxidantů a vlákniny. Pečené papriky zajistí zcela výjimečnou a intenzivní chuť. 

Polévka z paprik

Suroviny:

  • 4 červené papriky 
  • 300 g menších zralých rajčátek
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 0,8 l zeleninového vývaru
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • 2 lžičky sušených bylinek (provensálské, italské, oregano…)
  • Bagetky
  • Mozarella

Postup:

  1. Papriky rozkrojte a rozložte na nepřilnavý plech nebo na pečící papír.
  2. Mezi papriky rozprostřete celá rajčata a vše nechte péct na 200° asi 25 minut, až na paprikách začnou vznikat puchýřky. Po upečení zeleninu přiklopte, nechte zapařit a poté z paprik stáhněte slupku. Vyjměte jádřince se semínky a papriky pokrájejte na kousky. 
  3. Na olivovém oleji osmahněte cibuli dozlatova, po chvíli přidejte česnek a jen krátce zarestujte. Přidejte papriky, rajčata, koření a zalijte vývarem. Vařte asi 10 minut. 
  4. Polévku rozmixujte dohladka a případně dořeďte. 
  5. Bagetky pokapejte olivovým olejem a dejte na ně plátky mozzarelly. Zapečte v troubě do křupava a podávejte s polévkou. 

TIPY:

Pokud si hlídáte množství tuku v jídle, použijte mozzarellu light. 

Polévku můžete ozdobit velkými opraženými dýňovými semínky. 

Další zajímavou chuť polévce můžete dodat přidáním sušených rajčat nebo uzené papriky.