Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Jogurtová bublanina

Nevíte, co s ovocem ze zahrádky nebo máte jen chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte tuhle lehoučkou jogurtovou bublaninu. Použít můžete jakékoliv ovoce třeba meruňky, švestky nebo jahody.

 

Suroviny na 1 plech:

  • 350 g řeckého jogurtu
  • 500 g polohrubé špaldové mouky
  • 110 g tekutého medu
  • 200 ml kokosového oleje (nebo použijte řepkový)
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 4 vejce
  • špetka soli

Na těsto:

  • ovoce (švestky, meruňky, jahody, ...)
  • kokos

 

Postup:

Ovoce rozkrojíme na půl a odpeckujeme. Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si plech s pečícím papírem.

Smícháme mouku a kypřící prášek v jedné misce, oddělíme žloutky od bílků a připravíme si další větší misku. V té smícháme žloutky, med a jogurt. Pořádně vyšleháme a postupně přiléváme olej – čím pomaleji tím lépe. Do tekuté směsi přisypáváme směs sypkou (mouku a kypřící prášek) a nakonec vyšleháme z bílků tuhý sníh a vmícháme do těsta.

Těsto dáme na plech s pečícím papírem a rozetřeme jej pěkně rovnoměrně až do krajů. Na těsto naskládáme ovoce a posypeme jej kokosem. Dáme do trouby na 30-40 minut na 180 °C a je hotovo.

Dobrou chuť přejeme!