Jogurtová bublanina
Nevíte, co s ovocem ze zahrádky nebo máte jen chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte tuhle lehoučkou jogurtovou bublaninu. Použít můžete jakékoliv ovoce třeba meruňky, švestky nebo jahody.
Suroviny na 1 plech:
- 350 g řeckého jogurtu
- 500 g polohrubé špaldové mouky
- 110 g tekutého medu
- 200 ml kokosového oleje (nebo použijte řepkový)
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 4 vejce
- špetka soli
Na těsto:
- ovoce (švestky, meruňky, jahody, ...)
- kokos
Postup:
Ovoce rozkrojíme na půl a odpeckujeme. Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si plech s pečícím papírem.
Smícháme mouku a kypřící prášek v jedné misce, oddělíme žloutky od bílků a připravíme si další větší misku. V té smícháme žloutky, med a jogurt. Pořádně vyšleháme a postupně přiléváme olej – čím pomaleji tím lépe. Do tekuté směsi přisypáváme směs sypkou (mouku a kypřící prášek) a nakonec vyšleháme z bílků tuhý sníh a vmícháme do těsta.
Těsto dáme na plech s pečícím papírem a rozetřeme jej pěkně rovnoměrně až do krajů. Na těsto naskládáme ovoce a posypeme jej kokosem. Dáme do trouby na 30-40 minut na 180 °C a je hotovo.
Dobrou chuť přejeme!