Jedlý vánoční věnec
Dnes máme pro vás spíše než recept, návod na servírování. I z pár surovin můžete vytvořit nápaditý zeleninový talíř ve tvaru vánočního věnce. Po všem tom těžkém smaženém jídle, cukroví a majonézových salátech vám možná trochu odlehčení přijde vhod.
Suroviny:
- červená cherry rajčata
- oranžová cherry rajčata
- mini mozzarelly
- černé olivy
- čerstvá bazalka
- čerstvý rozmarýn (na dekoraci)
- olivový olej
- balzamiková redukce
- špetka soli
Postup:
Na větší talíř vytvořte ze snítek čerstvého rozmarýnu kruh, aby evokoval korpus z jehličí. Na něj pak dekorujte celá i rozpůlená cherry rajčata a celé kuličky mini mozzarell. Přidejte lístky čerstvé bazalky a celé černé olivy. Vše pokapejte balzamikovou redukcí a olivovým olejem. Nakonec vše lehce osolte.
Dobrou chuť!