Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Hummus s čerstvou zeleninou

Tato cizrnová pomazánka neodmyslitelně patří k exotické kuchyni Středního východu. Své fanoušky si ale postupně našel i u nás. Hummus má velký obsah železa, vitamínu C, kyseliny listové a vitamínu B6. Díky cizrně má vysoký obsah proteinů a vlákniny. Najde své uplatnění ve vegetariánské a veganské kuchyni, kde při konzumaci (typicky s pečivem) může sloužit jako celkový zdroj proteinů.

 

Suroviny: 

  • 1 konzerva cizrny
  • 1/2 stroužku česneku
  • 2 lžičky sezamové pasty tahini
  • 1 lžička citronové šťávy
  • špetka mletého římského kmínu
  • olej
  • sůl
  • zelenina: cherry rajčata, salátová okurka, černé olivy, čerstvá petrželka nebo koriandr
  • k podávání: opečený a na čtvrtky nakrájený pita chleba

 

Postup:

Cizrnu slijte a přendejte do mixéru, přidejte tahini pastu, česnek, římský kmín, šťávu z citronu, asi 4 lžíce oleje a vše rozmixujte dohladka. Ochutnejte a dochuťte solí. 

Podávejte ho pokapaný olivovým olejem, s čerstvou zeleninou, černými olivami a opečeným pita chlebem. 

Dobrou chuť!