Hruškový koláč se skořicí a ořechy
Měsíc září je tady a s ním i nový recept. Hruškový koláč se skořicí a ořechy, který Vám provoní celý dům. Zkuste překvapit návštěvu tímto zdravějším koláčem, určitě všem zachutná.
Suroviny na korpus:
- 160 g hladké špaldové mouky
- 250 g měkkého tvarohu
- 60 ml mléka
- 4 lžíce tekutého medu
- 3 vejce
- 2 a půl lžičky kypřícího prášku
- 1 lžíce skořice
- špetka soli
Suroviny na koláč:
- 2 menší hrušky
- 1 lžíce skořice
- lískové oříšky
Postup:
V misce si vyšleháme vejce s medem, přidáme tvaroh, mléko a pečlivě promícháme. V druhé misce si smícháme ostatní sypké suroviny (mouka, skořice, kypřící práše a špetku soli) a poté je postupně přisypáváme ke směsi s vyšlehanými vejci. Do formy s pečícím papírem průměru cca 34 cm nalejeme
těsto a naskládáme na něj nakrájené hrušky na měsíčky. Posypeme skořicí s drcenými ořechy a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 40 minut. Z hotového koláče musíme vytáhnout suchou špejli, tak zjistíme, že je hotový.
Dobrou chuť!