Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Hruškový koláč se skořicí a ořechy

Měsíc září je tady a s ním i nový recept. Hruškový koláč se skořicí a ořechy, který Vám provoní celý dům. Zkuste překvapit návštěvu tímto zdravějším koláčem, určitě všem zachutná.

Suroviny na korpus:

  • 160 g hladké špaldové mouky
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 60 ml mléka
  • 4 lžíce tekutého medu
  • 3 vejce
  • 2 a půl lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžíce skořice
  • špetka soli

 

Suroviny na koláč:

  • 2 menší hrušky
  • 1 lžíce skořice
  • lískové oříšky

 

Postup:


V misce si vyšleháme vejce s medem, přidáme tvaroh, mléko a pečlivě promícháme. V druhé misce si smícháme ostatní sypké suroviny (mouka, skořice, kypřící práše a špetku soli) a poté je postupně přisypáváme ke směsi s vyšlehanými vejci. Do formy s pečícím papírem průměru cca 34 cm nalejeme
těsto a naskládáme na něj nakrájené hrušky na měsíčky. Posypeme skořicí s drcenými ořechy a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 40 minut. Z hotového koláče musíme vytáhnout suchou špejli, tak zjistíme, že je hotový.


Dobrou chuť!