Hruškový cramble z ovesných vloček
V létě není na velké pečení pomyšlení, ale chuť na něco sladkého je pořád. Proto jsme tu s tímto receptem, který je opravdu jednoduchý a v kuchyni tak nestávíte moc času.
Suroviny na drobenku:
- 100 g hladké špaldové mouky
- 100 g ovesných vloek
- 80 g medu
- 3 g kypřícího prášku
- 125 g másla
- špetka soli
Suroviny na ovocnou náplň:
- cca 300 g hrušky
- 25 g medu
- 8 g kukuřičného škrobu
- skořice
Postup:
Předehřejeme si troubu na 180 °C. V míse smícháme vločky, mouku, med, kypřící prášek a sůl. Potom přidáme i máslo a důkladně vše promícháme, dokud nevznikne drobenka.
Hrušky nakrájíme na kousky a dáme je do mísy. Přidáme med, kukuřičný škrob a skořici. Ovoce promícháme, aby se nám hrušky obalily. Hrušky dáme do formy s pečícím papírem a posypeme drobenkou. Pečeme 30-40 minut na 180 °C.
Při podávání můžeme ozdobit řeckým jogurtem a lístkami máty.
Dobrou chuť