Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Hovězí steak s avokádovým chimichurri

Jídlo doslova nabité proteiny. Hovězí maso a výborné chimichurri z avokáda a listové petržele. Je třeba vybrat vhodné hovězí maso na steaky, aby bylo dokonale vyzrálé a po grilování měkké a šťavnaté. Doporučuji úpravu střední propečenosti. 

Studená omáčka chimichurri pochází z Argentiny. V její původní receptuře je základem olivový olej, v naší verzi tuk nahrazujeme avokádem.

 

Postup:

  • 300 g hovězí steak z vyzrálého masa
  • vločková sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • 1 lžička oleje
  • 1 zralé avokádo
  • hrst čerstvé plocholisté petržele
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • 1 jarní cibulka
  • ½ stroužku česneku
  • špetka chilli vloček
  • sůl, pepř


Postup:

Základem dobrého steaku je surovina – kvalitní vyzrálé maso. Poznáte ho snadným testem, kdy do masa zaboříte prst a pokud po prstu zůstane důlek, maso je správně vyzrálé. Je důležité kupovat maso pro steaky určené. 

Maso si před smažením včas vyndejte z lednice, aby mělo pokojovou teplotu. Steak osušte papírovou utěrkou. Kvalitní maso není potřeba nikterak dochucovat, použijte klidně jen sůl a čerstvě nahrubo namletý barevný pepř, který důkladně vetřete do masa.

Pánev nebo gril rozpalte na vysokou teplotu. Steak položte na mřížku s troškou oleje. Podle toho, jak chcete mít maso propečené, zvolte dobu smažení. Hotový steak nechte pár minut odpočívat, abyste brzkým nakrojením nepřišli o šťávu v mase. 

Chimichurri si připravíte jednoduše. Všechny ingredience dejte do kutru a rozmixujte je. Dle chuti omáčku dosolte a opepřete. 

 

Dobrou chuť přeje SKINNY a Svatava!