Grilované kukuřice
Suroviny:
- 4 předvařené kukuřice
- 2 hrsti strouhaného parmazánu
- 2 lžíce másla
- 1 velký stroužek česneku
- 1 hrst čerstvého oregána
- sůl
- hrubě mletý pepř
Postup:
Ideální je použít už uvařené očištěné kukuřice. Pokud použijete čerstvou kukuřici, je třeba ji předem uvařit doměkka v osolené vodě.
Před grilováním si připravte máslovou směs z povoleného másla, nadrceného stroužku česneku, nasekaného čerstvého oregána, trošky soli a čerstvě mletého pepře. Všechno smíchejte dohromady.
Rozpálenou mřížku grilu potřete troškou tuku. Jednotlivé kukuřice potřete vrstvou máslové směsi a dejte ze všech stran grilovat. V průběhu opékání kukuřice opět průběžně potírejte ochuceným máslem.
Když jsou kukuřice ze všech stran ogrilované, ještě horké je znovu potřete zbylým máslem a posypte nebo obalte je v nastrouhaném parmazánu. Ihned je podávejte.
Dobrou chuť.