Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Grilované kukuřice

Suroviny:

  • 4 předvařené kukuřice
  • 2 hrsti strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce másla
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 hrst čerstvého oregána
  • sůl
  • hrubě mletý pepř

 

Postup:

Ideální je použít už uvařené očištěné kukuřice. Pokud použijete čerstvou kukuřici, je třeba ji předem uvařit doměkka v osolené vodě.

Před grilováním si připravte máslovou směs z povoleného másla, nadrceného stroužku česneku, nasekaného čerstvého oregána, trošky soli a čerstvě mletého pepře. Všechno smíchejte dohromady.

Rozpálenou mřížku grilu potřete troškou tuku. Jednotlivé kukuřice potřete vrstvou máslové směsi a dejte ze všech stran grilovat. V průběhu opékání kukuřice opět průběžně potírejte ochuceným máslem.

Když jsou kukuřice ze všech stran ogrilované, ještě horké je znovu potřete zbylým máslem a  posypte nebo obalte je v nastrouhaném parmazánu. Ihned je podávejte.

Dobrou chuť.