Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Grilované krevety s avokádovou salsou

Stačí několik kvalitních surovin a jídlo jako ze středomořské restaurace vykouzlíte během chvilky. Krevety jsou vynikajícím zdrojem proteinů a obsahují jen malé procento nasycených tuků, což z nich dělá vhodnou součást zdravého a dietního jídelníčku. Krevety dále obsahují velké množství kvalitních bílkovin, omega-3 mastné kyseliny, jód, selen, zinek, vápník, vitamín B12 a další tělu prospěšné látky.

 

na krevety: 

  • 20 tygřích krevet
  • čerstvý zázvor
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • čerstvý koriandr
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl a pepř 

 

na salsu: 

  • 1 zralé avokádo
  • 5 cherry rajčat
  • šťáva z poloviny limetky
  • 1 lžíce čerstvé petrželky (přpadně koriandru)
  • 1 chilli paprička
  • olivový olej
  • sůl a pepř 

 

Postup:

Nejprve udělejte marinádu na krevety z olivového oleje, čerstvého zázvoru, česneku a asi hrsti nakrájeného čerstvého koriandru. Marinádu osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou. Do směsi vložte oloupané a střívka zbavené tygří krevety a nechte marinovat asi 60 minut. Krevety napíchejte na špejli a grilujte z obou stran, až zrůžoví.

Nyní si připravte salsu. Zralé avokádo rozpulte, vyndejte pecku a oloupejte. Dužinu avokáda nakrájejte na malé kostičky. Stejně tak nakrájejte na čtvrtky cherry rajčata a najemno chilli papričku. Čerstvý koriandr nebo petrželku nasekejte a také je přidejte k zelenině. Vše zakápněte limetkovou šťávou, přidejte lžíci olivového oleje, čerstvě namletý pepř, špetku soli a zamíchejte. 

 

Dobrou chuť!