Grilované krevety s avokádovou salsou
Stačí několik kvalitních surovin a jídlo jako ze středomořské restaurace vykouzlíte během chvilky. Krevety jsou vynikajícím zdrojem proteinů a obsahují jen malé procento nasycených tuků, což z nich dělá vhodnou součást zdravého a dietního jídelníčku. Krevety dále obsahují velké množství kvalitních bílkovin, omega-3 mastné kyseliny, jód, selen, zinek, vápník, vitamín B12 a další tělu prospěšné látky.
na krevety:
- 20 tygřích krevet
- čerstvý zázvor
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- čerstvý koriandr
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl a pepř
na salsu:
- 1 zralé avokádo
- 5 cherry rajčat
- šťáva z poloviny limetky
- 1 lžíce čerstvé petrželky (přpadně koriandru)
- 1 chilli paprička
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup:
Nejprve udělejte marinádu na krevety z olivového oleje, čerstvého zázvoru, česneku a asi hrsti nakrájeného čerstvého koriandru. Marinádu osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou. Do směsi vložte oloupané a střívka zbavené tygří krevety a nechte marinovat asi 60 minut. Krevety napíchejte na špejli a grilujte z obou stran, až zrůžoví.
Nyní si připravte salsu. Zralé avokádo rozpulte, vyndejte pecku a oloupejte. Dužinu avokáda nakrájejte na malé kostičky. Stejně tak nakrájejte na čtvrtky cherry rajčata a najemno chilli papričku. Čerstvý koriandr nebo petrželku nasekejte a také je přidejte k zelenině. Vše zakápněte limetkovou šťávou, přidejte lžíci olivového oleje, čerstvě namletý pepř, špetku soli a zamíchejte.
Dobrou chuť!