Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Grilované hrušky s mascarpone

Grilovat se da nejen maso, ryby či sýry. Výborné na grilu je i některé ovoce. Vedle broskví či ananasu se skvěle k opékání hodí i hrušky. Když k nim naservírujete krém z mascarpone, stane se tento dezert dokonalou tečkou vaší gril-party.

 

Suroviny:

  • 2 hrušky
  • 2 lžíce ghí
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • čerstvá meduňka

 

Na vanilkové mascarpone:

  • 150 g mascarpone
  • 1 lžíce vanilkového cukru s pravou vanilkou
  • 75 ml 40% smetany ke šlehání

 

Postup:

Nejprve si připravte vanilkové mascarpone. Ruční metlou prošlehejte sýr s vanilkovým cukrem. Smetanu vyšlehejte elektrickým mixérem do tuha. Pak ji jemně zamíchejte do ochuceného mascarpone, aby vznikl nadýchaný krém.

Hrušky rozpulte a vyjměte z nich jádřinec. Rozpusťte kousek přepuštěného ghí, řez hrušky do něj namočte a každou půlku pak řeznou stranou „obtiskněte“ do hnědého cukru, aby se přichytil na tuk.

Hrušky cukrovou stranou položte na nepřilnavý povrch rozpálené pánve (cca 200 stupňů). Pečte je pomalu asi 3 až 4 minuty, aby se utvořila karamelizovaná vrstva. Takto grilované ovoce podávejte s vanilkovým mascarpone a čerstvými lístky meduňky.

Dobrou chuť!