Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Grilovaná kuřecí křídla se zeleninovými hranolkami a bluecheesse dipem

Grilovat jde i na podzim nebo klidně v zimě! Pojďme zavzpomínat na krásné léto, kdy jsme pořád jenom grilovali.

 

Suroviny na 2 porce:

  • 8-10 ks kuřecích křídel
  • sójová omáčka
  • 4 lžičky mletá paprika
  • 2 lžička římského kmínu
  • 1 lžička třtinového cukru
  • ½ lžičky chilli (nebo dle chuti)
  • sůl, pepř
  • 1 kelímek cottage sýru
  • 1 niva
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř
  • příloha: nakrájená mrkev a okurek na hranolky, bagetka

 

Postup:

Kuřecí křídla opláchneme a na cca 2 hodinky v míse naložíme do sójové omáčky. Potom si smícháme koření v misce a po 2 hodinách křídla pečlivě ze všech stran kořením posypeme.

Křídla pečeme na rozpáleném grilu do křupava cca 1 hodinu nebo je dáme na mřížku do troubu a pečeme na program „Grill“ také cca 1 hodinu do křupava. Nezapomeňte pod mřížku umístit plech.

Mezitím si připravíme dip. Rozmixujeme Cottage sýr s nivou, přidáme rozmačkaný česnek a taky sůl a pepř podle chuti. Nakonec nakrájíme zeleninové hranolky a třeba i bagetkou.

Dobrou chuť přejeme!