Grilovaná kuřecí křídla se zeleninovými hranolkami a bluecheesse dipem
Grilovat jde i na podzim nebo klidně v zimě! Pojďme zavzpomínat na krásné léto, kdy jsme pořád jenom grilovali.
Suroviny na 2 porce:
- 8-10 ks kuřecích křídel
- sójová omáčka
- 4 lžičky mletá paprika
- 2 lžička římského kmínu
- 1 lžička třtinového cukru
- ½ lžičky chilli (nebo dle chuti)
- sůl, pepř
- 1 kelímek cottage sýru
- 1 niva
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
- příloha: nakrájená mrkev a okurek na hranolky, bagetka
Postup:
Kuřecí křídla opláchneme a na cca 2 hodinky v míse naložíme do sójové omáčky. Potom si smícháme koření v misce a po 2 hodinách křídla pečlivě ze všech stran kořením posypeme.
Křídla pečeme na rozpáleném grilu do křupava cca 1 hodinu nebo je dáme na mřížku do troubu a pečeme na program „Grill“ také cca 1 hodinu do křupava. Nezapomeňte pod mřížku umístit plech.
Mezitím si připravíme dip. Rozmixujeme Cottage sýr s nivou, přidáme rozmačkaný česnek a taky sůl a pepř podle chuti. Nakonec nakrájíme zeleninové hranolky a třeba i bagetkou.
Dobrou chuť přejeme!